bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Andreashof
Nieuwsbrief november

Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot..!

Nog even en dan komt Sinterklaas weer naar Nederland, een leuke en spannende tijd voor de kinderen. Ook dit jaar gaan we er weer een leuk feest van maken op school! U krijgt hierover nog informatie van de Sint-werkgroep.

 

Intocht Sinterklaas

Gelukkig komen Sinterklaas en zijn pieten ook naar Kwintsheul. De intocht is op zondag 21 november. Inderdaad, u leest het goed. Sinterklaas probeert zijn tijd goed te verdelen. En dit jaar komt hij op zondag aan in Kwintsheul. Om 13.45 uur verwachten wij Sinterklaas aan de Lange Wateringkade. Daarna zal de Sint een rondje maken door Kwintsheul en we eindigen rond 14.45 uur bij de kerk in Kwintsheul. 

Het grote portaal van de kerk gaat dan open. Sinterklaas heeft zijn Sint-stoel meegenomen, zodat hij ieder kind persoonlijk vanaf zijn stoel kan groeten.

Let op de aanwijzingen van de werkgroep intocht Sint, ook vanwege corona. Per gezin kunt u Sint begroeten en via de kleine deur wordt u weer naar buiten geleid. 

We hopen op een mooie en  gezellige intocht in Kwintsheul. 

 

Kaartjes voor de intocht van Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas is voor de Heulse kinderen, daarvoor heeft uw kind een kaartje nodig. De kinderen van de groepen 1 t/m 5 krijgen dit kaartje op school.

De kinderen kunnen dit kaartje na de intocht inleveren bij het bezoek aan Sinterklaas en wie weet krijgen ze dan…………………

Zijn er kinderen die wonen in Kwintsheul, maar niet op onze school zitten, dan kunt u ze verwijzen naar de school. Ze kunnen dan een kaartje op school afhalen. 

Ophalen bij kleuters

We merken dat sommige ouders met ophalen redelijk op tijd zijn. We willen u vragen om pas vlak voor 15.00 uur te komen en ook bij het raam van de klas afstand te houden. Vaak zijn wij dan nog aan het (buiten)spelen en we merken dat de kinderen dan zijn afgeleid.

Bedankt, namens alle kleuterjuffen 

Jaarverslag oudervereniging

Graag willen we u als Oudervereniging aangeven wat wij het afgelopen jaar met het geld van de Oudervereniging gedaan hebben. Het betreft hier de € 17,50 OV gelden, € 22,50 voor het schoolreisje en € 50,00 voor de ICT.

  Download

Diverse activiteiten

De komende tijd vindt er op school een aantal activiteiten plaats die wij graag met u willen delen.

Groep 7 en 8 doen van 4 t/m 12 november mee aan Mediamasters in het kader van ‘de Week van Mediawijsheid’. 

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8.. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, online pesten, cybercriminaliteit en gamen?

Op 8 en 15 november is het zover! De schilder komt bij groep 5 op bezoek.
Martin Groen, docent beeldende vorming op het Flora College, komt twee gastlessen geven bij ons in groep 5.
De kinderen krijgen uitleg over perspectief en het gebruik en de combinatie van verschillende kleuren. Martin vertelt over zijn eigen schilder ervaringen en laat eigen werk zien. Daarna mogen de kinderen op een doek aan het werk op een schildersezel.
Een mooie manier om de leerlingen kennis te laten maken met het tot stand komen van een schilderij.

Op dinsdag 16 november brengt Mad Science - te gekke wetenschap na schooltijd - een flitsbezoek aan de groepen 3 t/m 8. Op die dag krijgen de leerlingen een folder mee naar huis met meer informatie.

Op de volgende dagen komt Mad Science naar school om de workshops te geven:

Dag 1:  13-12-2021

Dag 2:  20-12-2021

Dag 3:  10-1-2022

Dag 4:  17-1-2022

Dag 5:  24-1-2022

Dag 6:  31-1-2022

De kinderen worden zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper.

 

Gezocht overblijfouders, opa’s, oma’s en/of buurvrouwen-mannen

Een van onze vaste overblijfkrachten op de maandag, dinsdag en donderdag gaat ons wegens verhuizing verlaten. We zijn op zoek naar nieuwe ouders, opa’s en oma’s die ons overblijfteam willen versterken. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met Jenny van Lier of mailen naar andreashof.overblijf@wsko.eu

 

Buitenspeelmiddag 2SUR5

Heb je nou zin in een middag buitenspelen bij 2SUR5 met allemaal gave spellen. Zoals Levend Mastermind, Among Us en trefbal. Geef je dan nu op voor de buitenspeelmiddag op donderdag 25 november! Dat kan via de QR-code op de flyer of facebook van 2SUR5. Neem al je vrienden en vriendinnen mee, dan maken we er met zijn allen een leuke dag van!

  Download

Agenda november

18-11 Continurooster, de kinderen zijn 14.00 uur vrij

22-11 en 23-11 Kind/ouder/leerkracht gesprek groep 1 t/m 8, u ontvangt nog                                informatie hoe we deze gesprekken gaan voeren.

30-11 Informatieavond groep 8 voortgezet onderwijs, info volgt nog

03-12 Sinterklaas, meer informatie volgt later

 

 
 
Andreashof

Leeuwerik 11
2295 PE Kwintsheul
0174 - 294 193
andreashof@wsko.eu

 
Copyright © 2018 andreashof.nl
Online versie | Afmelden